Vise și Călătorii

Thailanda, o destinatie de vis

In aceasta postare mi-am propus sa scriu despre locul care m-a impresionat cel mai mult până acum, Thailanda. Iubesc natura sălbatică și ii ador pe ei, drăguții thailandezi cu zâmbetul lor molipsitor. Cand am luat hotararea sa vizitam THAILANDA, nu ne-a fost usor, deoarece, ne doream foarte mult sa ajungem sa vedem cat mai mult din ea. Stiam ca este imposibil si ca 15 zile sunt prea putine pentru a vedea tot, asa ca trebuit sa ne hotaram asupra unui itinerar foarte bine gandit. Dupa multe cautari am convenit asupra unui traseu. Stiam ca ne asteapta un drum lung dar, foarte frumos – am avut de schimbat, autobuze, taxi-uri, barci, hotele, etc. – dar, cum suntem organizati din fire, totul a mers perfect.

Itinerarul nostru a fost urmatorul: Satu Mare – Budapesta – Malmo – Copenhaga – Krabi – Ao Nang – Koh Lipe – Koh Lanta – Koh Phi Phi – Krabi si retur… Copenhaga – Malmo – Budapesta – Satu Mare. Un drum lung pe care l-am parcurs intr-o luna! :)

Aventura noastra a inceput intr-o frumoasa zi de iarna, mai precis in luna februarie. Dupa cateva zile petrecute in Suedia am luat avionul din Copenhaga cu destinatia Krabi. Dupa un drum lung de 11 ore, am aterizat pe aeroportul din Krabi, de unde ne-am luat cu emotii viza, nu stiu de ce cu emotii – probabil pentru ca eram prima data la o asa distanta de casa. Stiu sigur doar ca eram emotionata!  Viza am luat-o rapid…thailandezi sunt cei mai minunati oameni! M-au incarcat cu energia pozitiva de cum am pasit pe taramul lor. :)

Apoi am luat autocarul catre Ao Nang, loc in care ne-am petrecut prima noapte, a fost pentru prima data cand am vazut un hotel deschis, fara usi. Hotelul a fost frumos, dar, ceea ce mi-a atras atentia cel mai mult au fost florile superbe din holul hotelului. Ne-am cazat rapid, am facut o baie in piscina hotelui, iar apoi am luat-o la pas prin Ao Nang. Acolo am testat pentru prima data thai steetfood-ul.

Ziua in Ao Nang a trecut rapid, iar in dimineata urmatoare am pornit spre o noua aventura – drumul catre insula Koh Lipe, despre care am scris mai multe aici. Koh Lipe este si cred ca va ramane pentru mult timp, prima mea dragoste in Asia. Ca sa va faceti o idee, va spun ca, Koh Lipe are putin din aerul de la Vama Veche, doar ca intr-o maniera mai exotica. Tot ceea ce am trait acolo este dintr-o alta poveste! Asta se datoreza faptului ca este o statiune mai putin cunoscuta si nu foarte accesibila. Adica noua, ne-au trebuit vreo 7 ore de mers cu autobuzul si apoi cu barca pentru a ajunge pe insula.

Dupa 5 zile petrecute pe Koh Lipe, ne-am continuat traseul. Urmatoarea destinatie a fost Koh Lanta, destinatie in care ne-am propus sa stam aproximativ 1 saptamana, timp in care sa stam la soare si sa ne rasfatam cu excursii optionale. Cea mai asteptata a fost excursia pe insula Phi Phi…visam la excursia asta din momentul in care am vazut filmul The Beach cu Leonardo di Caprio.  Totul mi se parea ireal de frumos. Eram atat de fericita cand am ajuns pe Phi Phi Island, incat nu mai vroiam sa ma intorc. Zis si facut, am renuntat la rezervarea avuta pe Koh Lanta fara un pic de urma de regret si ne-am instalat frumos pe insula Phi Phi. Va dati seama ca toate astea au insemnat niste drumuri in plus, in fata si in spate…dar, ce mai conta?! Erau ultimele noastre zile in Thailanda si meritam sa vedem tot ceea ce este mai frumos! Am stat pe insula Phi Phi pret de cateva zile…zile in care am refuzat sa dorm prea mult. Acolo am savurat din plin tot ceea ce ne-a oferit insula.

Zilele au trecut rapid, iar pe noi ne astepta urmatoarea destinatie, si ultima…orasul Krabi, un oras tipic thailandez. Acolo am simtit cu adevarat viata lor de zi cu zi.

koh lipe

Koh Lipe

thailanda

Loc desprins din Rai

insula phi phi

Stancile care ies din mare sunt absolut spectaculoase

DSCN5164

Locuri de vis

krabi

Krabi

thailanda

Apus de soare

koooo

…atenta la poza! nu, nu vrem sa te mancam…:)

llllll

 Ao Nang

thailanda

O casuta plutioare

thailanda

Koh Lipe, Sunset Beach Resort

thailanda

...visez la zile cu mult soare…

Mai multe despre toate destinatiile vazute de noi, in Thailanda am sa scriu in urmatoarele articole.

Share

Leave a Comment