Vise și Călătorii

Targul de Craciun din Manchester

Dupa cum am scris si in articolul anterior, timp de aproape 1 an de zile am locuit in Anglia. Primul oras in care am aterizat a fost Manchester. Oras renumit si foarte cunoscut datorita echipei de fotbal si datorita celebritatilor ce au locuit acolo. Manchester-ul mi s-a parut un oras frumos, cu foarte multe obiective turistice de vazut si cu un targ de Craciun minunat. Ca tot suntem in apropierea Craciun, Va recomand sa vizitati Manchester-ul acum, iarna pentru ca este de-a dreptul fermacator! Nu este foarte rece, ploua destul de putin, iar centrul orasului este superb imbracat de sarbatoare.

Ceea ce mi-a placut mai mult ca la alte targuri de Craciun este ca in Manchester, targul se intinde pe suprafata foarte mare…aproape tot centru orasului este un imbracat in luminite intens colorate. Vanzatorii traditional fac deliciu targului. Mancaruri alese, produse artizanale, produse traditionale specifice de Craciun, vinul fiert si mireasma marurului cu scortisoara fac ca targul sa fie vizitat de milioane de turisti in fiecare an. Pentru noi a fost o plimbare minunata, deoarece buburuza era cu noi…era micuta, dar o simteam.

Mai jos o enumar cateva dintre cele mai importante obiective turistice din Manchester.

  1. Stadionul Old Trafford – recunoscucut ca cel mai vestit stadion din lume al Manchester United.
  2. Catedrala din Manchester  – este scaunul Episcopului de Manchester, si se afla pe Victoria Street.
  3. Primaria din Manchester – o superba cladira construita in stil gotic victorian
  4. Biblioteca si Galeria Portico
  5. Biblioteca John Rylands – Personal mi s-a parut una dintre cele mai impunatoare si mistice bibliotececi pe care le-am vazut.
  6. Universitatatea din Manchester – un importantant centru studentesc si de cercetare.
  7. Muzeul evreiesc
  8. Cartierul chinezesc
  9. Galeria de arta Lowry
  10. Bineinteles, pentru interesatii de shopping, Manchester-ul este un loc ideal.

 

 

 

 

Share

Leave a Comment