Vise și Călătorii

Barcelona

Azi, am ales să scriu despre orașul de care sunt eu indrăgostită, Barcelona. Incep cu topul celor mai importante obiective turistice – iar, apoi în următoarele postări vreau să dezvolt putin acest subiect – pentru că, vorbesc despre Barcelona și am o mulțime de lucruri de scris!  Dacă mă gândesc bine toată Barcelona ar fi în top 10, pentru că nu aș putea să spun ce anume imi place cel mai mult acolo – nu există un lucru, este totul – sunt oamenii, cultura lor, spiritul latin și atmosfera de sarbatoare. Noi am fost în luna Decembrie și am avut 16 grade, știu că și zăpada are farmecul ei dar, eu cu siguranță prefer clima mai caldă. Ce poate sa fie mai frumos decat atmosfera de Craciun, orasul imbracat de sarbatoare si o vreme de primavara?! :) Citeam odată un articol despre Barcelona care spunea că acolo cerul are cea mai frumoasă nuanță de albastru…cine știe?! Se poate să fie așa – într-adevar albastru cerului din Barcelona este foarte intens!

Aaah, poate ar fi un lucru pe care trebuie să vi-l spun, mare grijă la genți, deoarece fiind un oraș atât de vizitat există și multe tentații mai putin plăcute.

Top 10 obiective turistice în Barcelona

DSCN6077
Parc Guell
IMG_6331

Sagrada Familia

IMG_6311

Las Ramblas

??????????

Montjuic

IMG_6555

Barceloneta

DSCN6192

Casa Battlo

??????????

Casa Milla

IMG_6580

Barri Gotic

IMG_6587

La Seu – Catedrala gotica

DSCN6139

Parc de la Ciutadella

Lista obiectivelor turistice poate continua cu Stadiounul Camp Nou – pe care noi, din păcate nu am apucat să-l vedem, cu Boqueria Market, cu muzeul Picasso – l-am vizitat și vi-l recomand cu drag. De reținut este că duminica intre orele 15.00 – 20.00 – intrarea este gratuită!

Alte locuri interesante pe care noi încă nu am apucat sa le vedem, dar le avem pe listă sunt – Muzeu Maritim și Aquarium. Acestea sunt o parte din obiectivele văzute de noi. Cu siguranța, Barcelona are mult mai multe de oferit decât simpla si clasica mea listă.

Share

Leave a Comment