Vise și Călătorii

Insula Capri


Recent m-am intors din vacanta de vara. Cum mie imi plac circuitele, de data aceasta am ales urmatorul traseu – Roma, Napoli, Sorrento si Capri. Despre toate am sa scriu pe rand, pentru ca fiecare loc este special si atat de diferit. Incep postarea despre noua mea dragoste, descoperita recent – insula Capri.

Insula Capri

Eleganta si frumoasa, Insula Capri este plina de mituri, variind de la sirenele fermecatoare ale navigatorilor, la locul unde veneau celebritatile anilor ’50 si nu numai. La fel se intampla si in ziua de azi, insula Capri este un magnet pentru vedete si oameni bogati.

Capri este insula contrastelor, pentru cei dornici sa o cunoasca, acesta este un labirint aglomerat de magazine mici si cochete. Pentru celebritati si milionari – un loc de intalnire. Sunt sute de fotografii in care apar personaje celebre plimbandu-se pe stradutele orasului sau asezate la o masa,  in celebra piazzetta, numita Piazza Umberto, considerata,  si astazi, capitala internationala a mondenitatii. Au trecut pe aici Charlie Chaplin, Grace Kelly si Printul Rainier de Monaco, Greta Garbo, Jack Lemmon, Clark Gable, Liz Taylor, Jacqueline Kennedy si lista ar putea continua, cu alte nume celebre.

Pentru istorici, acesta este palatul si insula Imparatului Tiberius, presarata cu ruine romane.

Pentru mine a fost unul dintre cele mai romantice locuri, una dintre cele mai frumoase insule, care cu toate ca este extrem de comercializata si-a pastrat un farmec aparte. Nu pot sa spun ca am vazut toata insula deoarece timpul a fost prea scurt. Sunt sigura ca am sa ma reintorc intr-o zi, si am s-o iau la pas – stiu ca si EA ma asteapta. :)

capri

Frumoasa si eleganta insula Capri

Faraglioni

Faraglioni, acele stanci renumite care ies din mare

capri

….plaja din port, este mica dar,  perfecta

capri

…o oaza de liniste, intr-un cadru de vis

via krupp

Via Krupp – un drum ce iti taie respiratia

capri

O priveliste minunata

capri

...abia dupa ce am vazut-o, am putut sa-mi dau seama de frumusetea ei

capri

Magazine micute, cochete si luxoase

lkkp

Parfumi di Capri

l;kpo

Pe Afrodite a Capri o puteti vedea in Gradinile lui Augustus

SAMSUNG CAMERA PICTURES

O insula vizitata anual de foarte multi turisti

10 Obiective turistice de vizitat in insula Capri

1. Piazza Umberto

2. Arco Naturale

3. Faraglioni

4. Marina Piccola

5. Gradinile lui Augustus – 2 eur intrarea in parc, va spun din suflet ca privelistea din gradini merita toti banii.

6. Ana Capri

7. Grotta Azzura

8. Villa San Michele

9. Via Krupp

10. Scoglio delle Sirene sau Piatra Sirenelor

Lista obiectivelelor turistice pe insula Capri ar putea continua, dar eu ma rezum la acestea, din pacate eu nu am ajuns pe Ana Capri – dar am sa ma reintorc, deoarece ma asteapta turul insulei cu barca.

Cum ajungem pe insula Capri?

Pe insula Capri se ajunge foarte usor deoarece se organizeaza excursii zilnic. Noi am luat vaporul din Sorrento. O calatorie dus-intors pentru 2 persoane costa 70 eur. Ca sa ajungi in  Piazza Umberto va trebui sa iei autobuzul sau funicularul, un drum costa 1,5 eur. Exista si varianta de taxi, care costa in jur de 20 eur.

Unde mancam?

Restaurantele sunt sofisticate si variate. Preturi sunt destul de mari, comparativ cu restul restaurantelor din Italia. Pentru mancare mai alocati inca 100 de eur. Eu recomand Hotel Restaurant La Palma, fructele de mare sunt minunate.

La ora 18.30 ne-am imbarcat spre Sorrento dar, nu inainte de a mai face o baie in mare si de a ne mai rasfata cu un desert la o cafenea din port. Experienta asta ne-a costat cam mult…pentru 2 felii de lebenita si o mini prajitura am platit 20 de eur. Dar, ce mai conta – eram pe Capri…am zambit frumos, am platit si am mers mai departe.

Aceasta a fost minunata noastra experienta in Capri! Cu siguranta aceasta micuta bijuterie este in topul preferintelor mele.

Share

Leave a Comment