Vise și Călătorii

Piramidele din Egipt, o plimbare in lumea antica


Vacanta petrecuta in Egipt mi-a dat ocazia sa vad una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, Piramida lui Keops.

Am ramas placut surprinsa sa aflu ca egiptenii aveau foarte bune cunostinte astronomice. S-a descoperit ca toate piramidele de pe platoul Gizeh sunt aranjate exact ca o oglinda pe Pamant a constelatiei Orion. Egiptenii credeau ca acolo este casa lui Osiris, zeul Mortiilor si a lumii de dincolo.

Scopul acestor piramide era de a ingropa regii pentru a-i ajuta sa treaca in lumea de dincolo. Aceste piramide erau aranjate intr-un anumit mod astfel incat sa se reflecte luna in acestea. Inainte sa fie ingropati in aceste morminte, erau impodobiti cu bunuri de pret pentru ca faraonii credeau ca vor invia in lumea de dincolo si trebuia sa aiba tot ce le trebuie.

egipt

Marele Sfinx de la Giza –
Este o figura mitologica zoomorfa ce infatiseaza un leu culcat cu cap uman

egipt

Piramida lui Kheops

egipt

…una din cele 7 minuni ale lumii

egipt

un tablou pe care nu am sa-l uit niciodata

Eu nu am putut sa intru in piramida, deoarece se cobora pe niste scari abrupte, spatiu era destul de mic si era foarte multa lume – sunt putin claustrofoba si cu siguranta nu ma simteam confortabil inuntru.

Recomand sa nu ratati excursia la piramide, drumul este destul de obositor dar, merita pe deplin. Noi am pornit din Hurghada iar cea mai mare parte a drumului am facut-o prin desert. Pornirea am facut-o la prima ora a dimineatii, iar intoarcera undeva la miezul noptii. Pe langa minunata experienta avuta la piramide…am vazut si o mica parte din Cairo, o parte mai putin turistica care mi-a lasat un gust amar. Postarea de azi a fost alocata piramidelor! :)

Despre gustul amar pe care mi l-a lasat Cairo si Hurghada am sa scriu alta data!

Share

Leave a Comment