Vise și Călătorii

Copenhaga

Copenhaga, este considerată una dintre cele mai cosmopolite şi deosebite capitale din Scandinavia – spun asta deoarece este una dintre cele mai vechi capitale din lume. Strădutele întortocheate ce datează din sec XVII au un aer aparte, unul monarhal – probabil asta și din cauza faptului că, Danemarca este cea mai veche monarhie din lume. Dacă vă aflați în zona Palatului nu ratați schimbul de gardă pentru că oferă un spectacol deosebit.

Bucătăria daneză este locul ideal al gurmanzilor. Poate nu intamplător în Copenhaga se află și restaurantul Noma, care în anii 2010, 2011, 2012 and 2014 a fost cotat ca fiind cel mai bun restaurant din lume  – restaurantul deține 2* Michelin și este recunoscut pentru reinterpretarea bucătăriei scandinave. Am înțeles că rezervăriile la Noma se fac inainte cu luni bune, eu incă nu m-am pus pe listă dar…urmează. Că tot suntem la capitolul mâncare vreau să vă spun că în Copenhaga am mâncat cele mai bune wafe belgiene, cu gem și frișca, o minunăție de desert ce mi-a incântat papilele gustative. Vă recomand și vouă să le încercați, sunt minunate! 

Și pentru iubitorii de artă și istorie Copenhaga are o varietate de muzee, iar pentru cei care iubesc shopping-ul există o mulţime de opţiuni – Stroget este una dintre cele lungi străzi comerciale și pietonale din Europa, acolo veti găsi o mulțime de magazine, cafenele şi magazine de suveniruri.  Dacă doriți să mergeți prin împrejurimile zonei, trebuie să stiți că transportul public este foarte bine pus la punct.

yyy8i

…ori eu sunt prea mică, ori el este prea înalt?!

Un loc atipic pentru țările Scandinave, dar interesant de văzut este cartierul Christiania, cunoscut pentru vânzarea legală de marijuana. In acest cartier  locuiește o cumunitate de cetățeni, care s-au autoproclamat autonomi.

Despre alte obiectivele turistice din Danemarca am să revin cu informații  într-o altă postare. :)

Share

Leave a Comment