Vise și Călătorii

Praga

Praga este un oraș aparte, un amestec de cultură – are teatru, muzee, film și o istorie impresionată, este un oraș deosebit și romantic cu priveliști frumoase, cu parcuri minunate, magazine de lux, călătorii cu vaporașul și plimbări liniștite într-un cadru de basm.

Centrul orașului Praga are o arhitectură impresionată care cuprinde mai multe stiluri – de la  gotic, baroc, renanscentist la art nouveau și cubist. Numărul turiștiilor crește de la an la an, deoarece Praga este o destinație care oferă multe la prețuri accesibile.

Orasul Praga s-a aflat sub regim comunist aproape 40 de ani și a fost puțin vizitat de turisti până în 1989. Revoluția de Catifea din 17 noiembrie 1989 (sărbatorită acum ca Ziua Natională a Republicii Cehia) a schimbat asta, iar astăzi Praga este una dintre cele mai populare destinații din Europa.

Datorită faptului că este o destinație de călătorie relativ nouă și  foarte populară în ultima vreme – Praga nu oferă cele mai bune servicii – sunt puțin „sălbatici” la capitolul ăsta, nu vreau să generalizez, dar noi am avut parte de o experiență nu tocmai plăcută – după ce am luat lunch-ul la un restaurant, am decis ca desertul să-l luăm în altă parte, pe o terasă. Toate bune si frumoase până ne-am așezat la o terasă – acolo am avut parte de o surpriză nu tocmai plăcută, domnul chelner ne-a întâmpinat cu o aroganță de nedescris și ne-a spus că nu este permis să ocupăm loc acolo dacă luam doar un desert – precizez că terasa era una destul de simplă, nimic sofisticat. Ce sa mai zic ca nici la hotel nu am fost intâmpinați cu brațele deschise, dar asta este o altă poveste.

Aceasta a fost experiența noastră mai puțin plăcută în Praga, poate acum și-au imbunătățit serviciile – sau cine stie?! se poate ca noi am avut ghinionul să dăm peste oamenii nepotriviti. Facand abstractie de servicii, Praga rămâne o destinație minunată pentru un city-break de vis.

Mai jos puteți vedea câteva dintre cele mai populare obiective turistice din Praga

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Casa care dansează a fost construită între 1994 si 1996 pentru o companie de asigurări, de arhitectul ceh Vlado Milunic impreună cu arhitectul Frank Gehry. Casa mai este numită si Ginger & Fred, referindu-se la celebrul cuplu de dansatori Ginger Rogers si Fred Astair.

17092010314

Centrul vechi (Staromestske namesti) – toate cladirile din centrul vechi dateaza din sec al XI-lea. Pe langa castelul Praga, Catedrala Sf Vitus si Podul Charles, un numar mare de biserici si palate au fost construite reprezentand un agregat arhitectural, artistic si spiritual nemaipomenit

prague-astronomical-clock

Ceasul astronomic dateaza din sec al XV-lea. Pentru a aprecia acest mecanism complicat, va puteti alatura multimii din fata turnului unde puteti observa procesiunea celor doisprezece apostoli. Din ora in ora, o usita mica se deschide si Domnul Isus inainteaza iar cei 12 discipoli il urmeaza, in timp ce scheletronul bate clopotul. Sub ceasul astronomic sunt 12 medalioane cu semnele zodiacului, adaugate de Josef Manes in 1865.

17092010321

Podul Carol din secolul al 13-lea, împodobit cu statuete în stil baroc, se situează printre cele mai importante atracții turistice ale orașului.

17092010330

Până în jurul anului 1800, Praga era compusă din numai patru orășele separate, care aveau patru piețe și erau divizate de ziduri de apărare. Fiecare oraș avea calități diferite, rezultate din personalitățile celor ce le-au locuit inițial. Astăzi, mare parte din șarmul Pragăi vine din spiritul unic al fiecăruia dintre aceste orașe.

17092010305

Piaţa din Centrul Vechi a fost dintotdeauna unul din locurile cele mai animate din oraş. Astăzi această piată cel mai frecventat punct al oraşului.

16092010294

Castelul Praga este cel mai superb castel din Republica Ceha. Este localizat chiar in inima capitalei si reprezinta un manual pentru stilurile arhitecturale care il compun. In interiorul lui se afla biroul presedintelui Republicii.

Fondat de printul Borivoj in anul 880, el a gazduit printi si regi timp de 11 secole si presedinti incepand cu 1918.

Praga are mult mai multe atractii turistice de oferit decat cele enumerate de mine. Eu am vazut doar o parte din ele, restul obiectivelor poate am sa le vizitez anul acesta.  Vouă ce v-a placut cel mai mult in Praga?

Share

Comments (2)

  1. Intr-un final cineva scrie despre lucruri serioase, nu se impiedica sau nu rataceste nu stiu pe
    unde. Te rog sa scrii mai multe

    1. IanaTravel (Post author)

      Multumesc! :) Ma bucur ca ti-a placut postarea si…te mai astept! :)

Leave a Comment