Vise și Călătorii

Bruxelles


Scriam intr-un articol anterior ca imi plac la nebunie circuitele, eu nu am rabdare sa stau foarte mult intr-un loc si de aceea prefer sa iau la pas imprejurimele, sa strabat stradutele si sa descopar atmosfera aparte a fiecarui oras. De aceea cand merg in vacanta incerc sa vad cat mai multe locuri. Pe langa locurile arhi cunoscute imi place mereu sa descopar si locuri noi. Despre asta este vorba si in circuitul de 7 zile pe care l-am facut in primavara alaturi de sotul meu. Destinatia aleasa de noi a fost Munchen – Amsterdam – Bruxelles – Paris, si retur in Munchen.

20150402_212936

Paradisul meu, privirea mea spune tot

Dupa ce am vizitat Amsterdam-ul ne-am indreptat spre Bruxelles. Oras de care ca am ramas impresionata. Bruxelles mi se pare un oras aparte, foarte frumos si curat, cu o o tenta aristocratica.

Grande Place, care este cea mai importanta atractie turistica a orasului. Piata este trecuta in patrimoniul mondial UNESCO. Este cea mai frumoasa si eleganta piata pe care am vazut-o. Mi-o si imaginez cat este de minunata piata in timpul festivalului.

Manneken Pis este de asemenea o atractie importanta. Partea buna este ca vei gasi statuia in centrul vechi al orasului, nu departe de Grande Place. Statuia se afla la intersectia strazilor Etuve si Chene (Rue de l’Etuve si Rue du Chene). Este pe lista atractiilor de top ale Bruxelles-ului si nu costa nimic.

Statuia este incadradata in topul celor mai dezamagitoare atractii turiste, din cauza faptului ca, daca nu esti atent, s-ar putea sa nu o observi, statuia este foarte mica. Totusi exista ceva deosebit la aceasta statuie: povestea ei, si faptul ca baietelul e imbracat la ocazii speciale. :) Se pare ca ar detine o garderoba de peste 600 de costumase, pastrate in City Museum la Grade Place. Mos Craciun, Elvis Presley, Mickey Mouse sunt doar cateva costumatii in care poate fi vazut micutul Manneken Pis. Noi nu l-am prins imbracat.

br2 eubr1joiaifo ioana b7b9

Tips-uri de luat in seama daca ajungeti in Bruxelles

Ce trebuie sa testati daca ajungeti in Bruxelles? Neaparat, ciocolata – pralinele belgine sunt cele mai minunate, iar magazine au o gama foarte variata.

Moules Frites – este specialitatea lor culinara – fructe de mare cu cartofi prajiti. Delicios! Eu recomand restaurantul Chez Leon si Pistolet.

O alta specialitate sunt wafele belgiene. Nu trebuie sa le ratati!

Recomand sa vizitati Bruxelles-ul vara, in timpul festivalul de flori. Atunci Grand Place este acoperit de o carpeta de flori, oferind imagini uluitoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Leave a Comment