Vise și Călătorii

Viena

Despre Viena aș putea să spun foarte multe lucruri și numai de bine, deoarece este un oraș cu o glandoare aparte – este unul din cele mai disciplinate, frumoase și curate  orașele pe care le-am vizitat. Viena este considerată „The City of Dreams” pentru frumusețea și obiectivele sale turistice.

Într-un studiu din 2005 făcut pe orașele lumii, Economist Intelligence Unit a clasat Viena pe primul loc pentru calitatea vietii. Această evaluare a fost reflectată și de Studiul Mercer din 2009 si 2010. Orașul a fost pe locul 1 la nivel global pentru cultură și inovației în 2007 și 2008.

Am fost la Viena de 1 Mai, acum 3 ani și a fost superb, am fost cu oamenii dragi mie și a fost cel mai perfect 1 Mai.  Am prins o vreme minunată, cred că erau peste 20 de grade – o vreme numai bună de luat la pas acest oraș minunat – cea mai plăcută plimbare am făcut-o  în curtea palatului Schonbrunn, care este una superbă – mai ales când este înflorit totul.

Acestea sunt o parte dintre obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratați dacă ajungeți în Viena.

DSCN5692

Palatul Schonbrunn – Schloss Schönbrunn

DSCN5717

DSCN5751

Palatul Imperial Hofburg

DSCN5816

Mumok Museum

DSCN5807

Catedrala Sf.Karl – Karlskirche

ljihihh

Parcul Prater – Wiener Prater

iuuuu

Catedrala Sf. Stefan – Stephansdom

DSCN5814

Primăria din Viena – Wiener Rathaus

jggp

Teatrul National din Viena – Burgtheater

DSCN5808

Opera din Viena – Wiener Staatsoper

DSCN5787

 Clădirea Parlamentului – Parlamentsgebäude

DSCN5819DSCN5772DSCN5815 DSCN5812

Având in vedere că mai avem puțin până la 1 Mai, eu v-aș recomanda să luati in calcul și acest oraș minunat, poate cu puțin noroc veți avea parte și de o vreme frumoasă. Nu este un oraș extrem de scump, totul depinde de preferințele fiecăruia, variante se găsesc pentru toate buzunarele. O noapte la un hotel decent este aproximativ 100 de eur – mai multe găsiti pe site-urile de tip Booking, Trivago, Expedia, Airbnb etc. Mâncarea lor tradițională este asemănătoare cu cea din Germania, nimic foarte sofisticat dar, totul foarte delicios – dacă ajungeți acolo nu trebuie ratați șnițelul vienez și apple strudel-ul.

Eu v-aș recomada Cafe Central deoarece este una dintre cele mai frumoase și pline de istorie cafenele din Viena – a fost locul de întâlnire al intelectualilor vienezi. Această cafenea cu ambianță de poveste, are coloane de marmură, candelabre, arcade marețe și picturi clasice pe pereti. Deși este vizitată în principal de turiști, după-amiaza s-ar putea sa găsiți un moment de liniște aici. Noi nu am avut norocul astă, așa că am avut de așteptat la coadă vreo 10 minute – să nu vă speriați dacă coada este mare deoarece se înaintează rapid.

Cu alte informații despre Viena am să revin într-o altă postare… dacă aveți voi întrebări vă răspund cu drag!

Share

Comments (2)

  1. mihaela

    Da, a fost minunat! Cel mai frumos 1 mai de pana acum :)

    1. IanaTravel (Post author)

      Te pup si te mai astept in vizita! :)

Leave a Comment