Vise și Călătorii

Londra

Am ales să mergem in Londra în perioada sarbatorilor de iarna deoarece imi doream foarte mult să vad cum este impodobit orasul de Craciun – auzisem ca este absolut minunat. Am eu o mica pasiune in a vizita cat mai multe orasele in preajma sarbatorilor de iarna pentru ca atunci, toate orasele mi se par…pur si simplu magice! :) Cel mai mult m-a bucurat plimbarea prin Hyde Park, în Winter Wonderland. Acolo m-am simțit ca un copil entuziasmat de prima lui întâlnire cu Moș Crăciun. Intrarea este gratuită pentru toată lumea, vă recomand să vă rezervați câteva ore bune, deoarece este un târg intins pe o suprafata destul de mare.

Târgul poate fi vizitat până în data de 5 ianuarie și este deschis între orele 10.00 – 22.00, mai multe informații găsiți pe site lor.

londra

Angels Christmas Market

Un alt loc deosebit, plin de viață si culoare in Londra este Covent Garden. Piesa centrală a pieței este Covent Garden Market, o sală frumoasă realizată din metal și sticlă ce datează din 1833. Covent Garden era Soho-ul secolelor al XVII-lea si al XVIII-lea, o adunătură respingătoare de bordeluri si cazinouri ce se inmultiseră in imprejurimile pieței.

Victorienii au curățat zona si a rămas principala piată de legume si fructe din Londra pană in 1974, când afacerile au fost mutate pe celălalt mal al fluviului și au inceput transformarile. Astăzi, sala veche adăpostește restaurante drăgute, cafenele, tarabe cu suvenire si magazine, nelipsiți fiind si muzicienii de stradă și jonglerii.

Pe partea vestica a pieței se află Biserica St. Paul, care merită vizitată pentru tavanul său cu ornamente aurite și statuile memoriale dedicate unor actori celebri, printre care Boris Karloff, Vivien Leigh, Charlie Chaplin, Noel Coward si Gracie Fields.

Londra

...un bradut frumos

londra

Covent Garden

londra

…magia Craciunului in Londra

Înainte când spuneam Londra, mă gândeam întotdeauna la ploaie si la Big Ben ( acum nu mai gândesc așa). Nu știu de ce – poate pentru ca acesta din urma reprezinta unul dintre simbolurile ei? Tot ce se poate – însă, Londra înseamnă cu mult mai mult decât atât: este unul dintre cele mai importante orașe din Europa și din lume, primul oraș care a găzduit trei ediții ale Jocurilor Olimpice (in anii 1908,1948 si 2010), orașul în care se desfășoară cel mai vechi turneu de tenis (Wimbledon), este una dintre cele patru mari capitale ale modei (alături de Paris, Milano, New York si Londra) …si cu siguranță lista ar putea continua…si va continua, pentru ca mi-au rămas o mulțime de lucruri pe care vreau sa le impartasesc cu voi.

Share

Leave a Comment